Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

"Предложили сме основни принципи още от първия ден на парламента. Първият принцип е да разрешим максимално голям брой проблеми на гражданите. Там сме заявили 16 политики в 4 сфери. Първата е продължаване на подпомагането за българските семейства. За нас е много важно вдигането на минималната заплата.

Още по темата
Продължаваме с подпомагане на възрастните хора чрез пенсиите и данъчни облекчения за младите семейства". Това обяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков при откриването на консултациите при държавния глава Румен Радев.

"Имаме програма и за бизнеса. Запазваме възможността да подпомогнем българския бизнес с цената на тока през идващата зима. Да има таван за цената на газа, който да не може да се премине. Това е част от нашия бизнес пакет, осъзнавайки нуждата, че бюджетът не може да излиза над 3 процента дефицит", посочи той.

"Всичко, което зависи от нас, за да приемем законите за усвояване на парите по Плана за възстановяване, ще срещне нашата подкрепа. Ние продължаваме нашата борба срещу корупцията и работим за правната реформа. Радваме се да видим, че Венецианската комисия одобрява нашия план за ограничаване на правата на главния прокурор. Вторият ни принцип е, че си спазваме нашите обещания. Българският народ трябва да очаква от всички политици да не обръщат своите обещания пред вота. За това и за първия мандат ни изразяваме нашата готовност да говорим с мандатоносителя по всички тези политики, но не и да го подкрепим. Това е обещание, което дадохме на българите, които ни подкрепиха", каза Петков.

"Ако вторият мандат дойде при нас, всичко ще бъде направено прозрачно пред българските граждани. Няма да направим безпринципни и задкулисни договорки с който и да е мандат. Очакваме от първия мандат да успее да направи това, което ние направихме миналия път", коментира той.

 "През миналата година получихме първия мандат с броя народни представители, който имат и ГЕРБ. Тогава проведохме публични разговори, така че да може да се излъчи кабинет. Макар и трудно тези преговори бяха успешни. Една трудно сглобена коалиция прие управлението на страната. Всъщност този кабинет успя да управлява в една много трудна ситуация и да постигне икономически резултати, които са едни от най-добрите в ЕС. Икономическият ръст миналата година е 7.6 процента. Тази година за първо полугодие е 5 процента. Нашите бизнеси се справиха добре, а нашата подкрепа помогна на бизнесите да не губят конкурентност и работна ръка", коментира Асен Василев.

"Това беше ситуация, в която едностранно беше спряна доставката на газ. Трябваше бързо да се намери заместител, тъй като диверсификацията, която заварихме, беше несъществуваща. "Булгаргаз" дори не беше получил целия азерски газ, който трябваше да се получи. От първи юли, когато тези количества бяха възстановени, ситуацията с газ значително се нормализира. Имаше сериозен проблем със зърното, който не се случи. Започна и реванша на статуквото. Срещу това не противодействаха нито съдебната система, нито служби. В някой момент, ако се стигне до там ПП да има втори мандат и да го реализира, въпреки, че според нас българските граждани са ни отредили ролята на опозиция, ще трябва да се направят редица реформи, за да може страната да противодейства на всички опити за дестабилизация на правителството.  Така ще се подава информация към съдебната власт за всички случаи на корупция в страната", добави Асен Василев.

 

Коментари Напиши коментар

91

Васко

преди 3 месеца

Какво да очакваш от РАДЕВИТЕ РАДЕВЧЕТА! Накрая ще дойдат наистина танковете с войската . Аман от свободия!

90

Анонимен

преди 3 месеца

БЪЛГАРИЯ Е ПРЕКРАСНА. БЪЛГАРИЯ СТРАДА ОТ ХОРАТА СИ! НАЙ ГОЛЯМАТО ЗЛО Е ЕГОИЗМЪТ ВИ! ХОРАТА СТЕ АЛЧНИ МЪРЗЕЛИВИ АРОГАНТНИ НЕВЪЗПИТАНИ НЯМАТЕ ОБЩА КУЛТУРА ЗНАНИЯ МОРАЛ ЦЕННОСТИ. КАКВО ИСКАТЕ И ОЧАКВАТЕ..? ДОКАТО НЕ СЕ ПОПРАВИТЕ И ЗАПОЧНЕТЕ ДА ВЪРШИТЕ ДЕЛОТО НА ИСУС ЩЕ СТРАДАТЕ. КОГАТО ЗАПОЧНЕТЕ ОТВЪТРЕ ТОГАВА И СТРАНАТ ВИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ. ХОРАТА ПО СВЕТА НЕ ГЛЕДАТ ДОБРЕ НА ВАС.

89

Анонимен

преди 3 месеца

и ДУХОВНО .. Когато разбере че има ПРАВИЛА ЗАКОНИ КОИТО ТРЯБАВ ДА СЕ СПАЗВАТ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА СКОРОСТ НА ПЪТЯ И МИСЛИ ЗА БЛИЖНИЯ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПРОИЗЛИЗАТЕ ОТ БОГА, И СТЕ ТУК ДА СИ УЧИТЕ УРОЦИТЕ.. ВСЕЛЕНСКИТЕ ЗАКОНИ РАБОТЯТ ВИНАГИ! ВСЕКИ ПЛАЩА ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ. НЕЩАТА ЩЕ ПОЧНАТ ДА СЕ ОПРАВЯТ ЗАЩОТО ИМА ПРИЧИННО СЛЕДСТВЕНА ВРЪЗКА ЗА ВСИЧКО ОТТАМ СА ВАШИТЕ БОЛЕСТИ ИМАТ ДУХОВНИ ПРИЧИНИ И СА ВЪЗПИТАТЕЛНО СРЕДСТВО.