Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Време е за вразумяване, когато става дума за бюджета на държавата. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди днешното заседание на Министерския съвет, на което правителството ще обсъжда удължаването на Бюджет 2022, цитиран от БТА.

Още по темата

„Колегите от Министерството на финансите разработиха няколко сценария, включително варианти за цялостен проектобюджет за следващата година. Правителството се спря на т. нар. удължителен закон за бюджета“, припомни Донев.

Той подчерта, че служебното правителство не разполага с необходимата парламентарна подкрепа, за да предлага „свои идеи и политики“.  

„Имаме основателни опасения, че в солидно и силно фрагментиран парламент обсъждането на бюджета може да се превърне в предизборно наддаване. Цената ще е непосилна за нас като общество. Голямата ми надежда е, че бюджетната процедура няма да затъне в дълга парламентарна процедура”, каза още служебният премиер.
Дневният ред предвижда Министерският съвет да разгледа продължаването на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase