"Не трябва всички да се слагат под общ знаменател. Начинът, по който се действа, създава усещане, че цялата система е деморализирана и няма координация и взаимодействие.

Още по темата
Това е кампаниен елемент - когато има ситуации, винаги се предприемат гръмки послания, добре възприети от обществото, но не дават резултат", коментира бившият вътрешен министър и лидер на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той определи рокадите в МВР като кампанийни и зле обосновани. Цветанов не е убеден, че седемте сменени началници на полицейски управления носят персонално отговорност.

"Ако някой от тях е създал необходимата организация и надолу се е пропукало по веригата? Проблемите в последните години се замитат, МВР няма пътна карта за излизане от ситуацията, която е много тежка в тази политическа турбулентност. В МВР се намеси много политика, политиката взе да кадрува", заяви Цветанов.  

И уточни коя е отговорната фигура във вътрешното ведомство - генералният комисар.

"Генералният комисар ръководи, координира, контролира превантивната дейност, оперативно-издирвателната. Конкретен е периметърът на управленски правомощия на главния комисар - ето защо законът за МВР беше променен и той вече има заместници.  Виждаме, че никой не коментира професионалната дейност на генералния комисар", посочи бившият вътрешен министър.

Бившата дясна ръка на Борисов в МВР коментира, че служителите в системата работят предпазливо, когато има толкова често избори, защото не знаят какви промени ще направят следващите управляващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase