Снимка: БГНЕС

Служебното правителство прие Програма за подпомагане на българските организации и медии извън страната за периода 2022-2023 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Програмата има за цел да допринесе за засилване на обмена на информация, инициативите и взаимовръзките между представители на българските общности в чужбина с научни, културни и образователни дейци в България, както и да доведе до подобрена среда и устойчиви стимули за развитие на българските организации и медии зад граница.

За реализиране на дейности по програмата през 2022 г. кабинетът одобри допълнителни разходи в размер до 200 000 лв. по бюджета на Министерството на външните работи.

Средствата ще се предоставят на проектна основа чрез задграничните ни представителства.

На предстоящата Седемнадесетата световна среща на българските медии, която ще се състои от 1 до 3 ноември в Израел, ще бъде връчена Наградата на Националния дарителски фонд (НДФ) „13 века България“ за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина.

Целта на отличието е да поощрява българоезични медии зад граница, които съхраняват и популяризират българската култура и дух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase