Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Все още има възможности за разговори по определени приоритети. Няколкократно призовахме останалите политически партии да видят рисковете пред държавата, ако се стигне до нови избори. Очевидно без първата политическа сила много трудно би се сформирал кабинет", заяви след срещата с президента Румен Радев председателят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата
"Предложихме приоритети, теми за разговори, възможности за търсене на ясна платформа и конкретен отговор на кризите, които стоят срещу България. Очевидно е, че дори ползването на контактната група не срещна нито разбиране, нито държавническо отношение от другите и те смятат, че по-голям шанс има друга политическа сила", заяви Атанасова.

"В този смисъл, ние считаме, че всичко, което заявихме, като възможни приоритети, като търсене на мнозинство по определени теми, все още стои на масата. Очакваме останалите парламентарни групи да помислят отново за възможности. И, разбира се, както и преди няколко дни казахме, ако не получим какъвто и да е знак, че ще се търси възможност за решаване на кризите пред България с отговроност от всички нас, то ние за пореден път ще демонстрираме не само самочувствие, но имаме и експерти, които можем да предложим за кабинет", допълни тя.

"От тук нататък има още време. Не ни каза президентът кога ще връчи мандата. Той следва текстовете на Конституцията, ще проведе консултации с останалите партии, така че предстои", каза още Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase