Снимка: БГНЕС

Възможността за нови избори е напълно реална. Около това мнение се обединиха политолозите Димитър Ганев от "Тренд", Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов по време на дискусия по темата в ефира на Нова Нюз.

Според Стойчев едва ли е останал някой оптимист, който да смята, че в такава конфигурация парламентът е способен да формира устойчиво мнозинство, което да води смела, реформистка законодателна програма.

Подобно е мнението и на Ганев, според когото от гледна точка ПП и ГЕРБ колаборация ще доведе до катастрофа.

"Две трети от електората на ПП на другия ден ще напуснат редиците й. Ако ГЕРБ влезе в коалиция тип "Вежди Рашидов", това ще доведе до катастрофа на местните избори.

Още по темата
И двата субекта в НС виждат своя интерес през нови избори. Вероятно резултатите ще бъдат сходни, може да имат структурни промени, но няма да са фундаментално различни", коментира Ганев.

Според Любомир Стефанов БСП и ПП не са скъсали своето партньорство, но използват възможността пред камерите да си кажат неща, които не са изяснили от времето на участието си в предишния кабинет. Двете партии градят профила си по различен начин, смята Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase