Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ взеха законодателната власт, няма какво да се увърта. Инсталираха Вежди Рашидов, до него е Росен Желязков, зад него Десислава Атанасова и оттам отиваме до Банкя. Така Атанас Атанасов от "Демократична България" коментира пред БНТ избора на председател на 48-ото Народно събрание.

Още по темата
По думите му нагласата към този момент е, че отиваме на избори, но може да има изненада, тъй като е важно кой определя дневния ред. „Имаше тежки спекулации от страна на ГЕРБ кой какво е предложил. Ние гласувахме против избора на Вежди Рашидов с аргумента, защото управлението в законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ“, обясни депутатът.

В "Демократична България" не са обсъждали своя кандидатура за председател на Народното събрание, каза Атанасов.

"Много му се иска на Бойко да ни прегърне, няма да се случи това. Който е прегърнат от Бойко, си отива от политиката", допълни Атанасов.

Той припомни, че предишната коалиция е била създадена преди войната в Украйна. Тя обаче е сложила тежки разделителни линии с БСП заради темата за военната помощ за Украйна.

Атанас Атанасов не изключва да се стигне до трети мандат, като е интересно кой ще го получи. Според Атанасов тези, които са свалили предишното правителство, трябва да поемат отговорността сега. Обвини, че ГЕРБ са купували гласове този път, а служебният кабинет не е противодействал, защото се е занимавал с кадрова чистка в администрацията.

Според Атанасов зад избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание стои договорка за връщане на хартиената бюлетина.

 

Коментари Напиши коментар

176

женерал гномъ

преди 4 месеца

за кво да ва гушка,като ви кара с 200

175

Анонимен

преди 4 месеца

Никой не ви е пратил там да се прегръщате или попипвате , а да работите .Т.Ч. стига сте говорили глупости ами запрятайте ръкави ,че докато се ослушавате пак ще се намести БСП в някоя коалиция и ще фалира държавата за пореден път.

174

Васко

преди 4 месеца

Като спре Божков и компания олигарси да Ви подкрепят , ще изпадате от крушата набързо. Толкова нагла компания не беше се съюзявала. Но има господ който единствен има право да съди. Мюшенгии правите Вие.