Снимка: архив, БГНЕС

„С изненада посрещнахме така стеклите се обстоятелства около избора на председател на Народното събрание, защото, ако ми бяха казали в сряда, че БСП ще предложи кандидатура от партията на ГЕРБ и тя ще бъде избрана в зала, нямаше да повярвам.“ Това коментира Калина Константинова от „Продължаваме промяната“ пред bTV.

Още по темата
След три дни безплодни гласувания и номинации депутатите в крайна сметка избраха Вежди Рашидов за свой председател. До избора му се стигна с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП и „Български възход“.

Според Константинова това няма да е единствената изненада в новото 48-о Народно събрание.

„Ние отново сме свидетели на избиране и правене на избор през задния вход, защото всички сме наясно, че този консенсус, който се постигна, не е върху самата кандидатура. По-скоро е претекст, за да заработи Народното събрание, но не може най-високият пост в държавата да се ползва за фасада в тази изключително тежка ситуация. Този пост е важен. Това е най-важният пост, особено в момента неговото съдържание, с което е изпълнен, е изключително ключово. Това е човекът, това е лидерът, който трябва да бъде пръв сред равни и да ни помогне да преминем през тези седмици, които ни предстоят“, коментира тя.

Константинова заяви, че ПП никога няма да участва в преговори за правителство с ГЕРБ.

„Ще работим с абсолютно всички депутати и органи в Народното събрание. Ще водим преговори на всякакви маси по всички теми. Всичките 16 приоритета, които ние оповестихме и които са публикувани публично и затова ние ще търсим консенсус и ще търсим разбирателство, но за съставяне на кабинет през мандата на ГЕРБ ние няма да участваме“, добави депутатът от ПП.

 

Коментари Напиши коментар

100

Анонимен

преди 6 месеца

Константинова, винаги ще има съвестни хора, които разбират отговорността за държавата в настоящия момент. Като натрупаш жизнен опит ще разбереш Константинова, че да живееш на инат не води до добри резултати.

99

Анонимен

преди 6 месеца

Калинче и за секретарка не ставаш!!!!!

98

Анонимен

преди 6 месеца

Да, ще останете изненадани как никой не иска да се коалира с вас