Снимка: БГНЕС

„Много се надявах, че партиите този път ще подходят институционално, а за съжаление, голяма част от тях подходиха емоционално и там дойде сблъсъкът на неразбирането“.

Още по темата
Това каза в БНТ Виктория Василева, бивш народен представител от "Има такъв народ".

Последните два дена доказаха, че отново се придържаме към максимата, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. За пореден път партиите не разчетоха правилно резултата от изборите и продължиха да играят някаква собствена игра. На моменти изглеждаше като че e на инат и на лично отмъщение. В продължение на много години омразата започва да става по-силен стимул в политиката, дори по-силен отколкото желанието за власт.

Според нея е погрешна тезата, която анализаторите в много дълъг период от време са насаждали, че изборът на председател на НС, ще обуслови бъдещото мнозинство в парламента.

 „Изборът на председател на НС няма общо с последващите разговори дали управлението ще бъде коалиционно или друга форма на бъдещ кабинет. Дори част от партиите повече се притесняваха от това да не им лепнат поредния етикет, че са гласували с някоя политическа партия. По този начин се поставиха линиите дори преди самите разговори“, добави Василева.
 

Коментари Напиши коментар

5

Тихомир

преди 3 месеца

Тая противната отново изпълзя от дупката си. Предводителя на предателите.

4

Иванчо+Марийка

преди 3 месеца

ГРЕБ рушат всичко.

3

Анонимен

преди 3 месеца

Тази беше в СДС през 90 те ,ай сиктир бе