"Това ще се реши от органите на партиите. На мен ми звучи странно, за да не кажа - политически безотговорно.

Още по темата
В парламентарната демокрация се явяваме на избори чрез политически партии, които носят отговорност, но в един момент казваме, че няма да правим политическо управление, а ще го облечем с някоя друга дума. Ние сме последователна и конструктивна политическа сила, която носи отговорност за своите действия", каза депутатът от "Демократична България" Йордан Иванов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че партията му не издигна кандидат за председател на Народното събрание.

"Начинът, по който изглежда отстрани парламентът в момента, разбирам, че не е приятен. В този фрагментиран парламент не е правилно и ние да участваме с наш кандидат. Предложихме разумно решение - на ротация, на начина, по който се случва в Европейския парламент. Ние не сме измислили нещо ново. Тук има нещо, което всички пропускат - това са временни решения, за да може да започне българският парламент и да разгледаме всички законопроекти", допълни Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Съвестта на "Демократична България" е чиста, не защото си заравяме главата в пясъка, а защото полагаме методично и непрестанно усилия за разрешаване на тази криза. Тя може да катализира отношения между партиите, които в крайна сметка да доведат до управление. ДБ има много ясни линии, върху които ще стъпи при разговори. Всички политически партии са в предизборна риторика и се надпреварват да дават обещания", заяви Йордан Иванов.

Коментари Напиши коментар

7

Момче

преди 3 месеца

Каква съвест бре?

6

баба мара

преди 3 месеца

вие можете да обещавате но ние не ви вярваме и затова не гласувамеизбори 2023 г докато случим на хора

5

Анонимен

преди 3 месеца

Това не е добре