Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След изборите на 2 октомври, общо 9 партии ще взимат субсидии от държавата. Те ще си разделят близо 20 млн. лева заради получените от избирателите гласове.

Още по темата
Най-голяма сума от хазната - малко над 5 млн. лв., ще вземат победителите в изборите ГЕРБ. Втората политическа сила - "Продължаваме промяната", ще вземат с близо милион по-малко от първите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Припомняме ви, че държавната субсидия е 8 лв. на глас, като право на нея имат партиите минали 1%. Под един милион лева е субсидията на "Български възход", най-малката формация в новия парламент с 12 депутати.

Две партии, които останаха под бариерата от 4% за влизане в Народното събрание, също ще вземат пари от хазната. Формацията на Слави Трифонов "Има такъв народ", на която не стигнаха 4139 гласа да се класира за парламента, ще взима повече от 768 хил. лв. годишно.

Втората извънпарламентарна партия, получила доверието на над 1% от гласувалите, е "Изправи се БГ" на Мая Манолова. Парите за нейната формация ще са 201 576 лв. годишно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase