Снимка: БГНЕС

Oт миналото лято партиите се готвят за избори и гледат да изглеждат по-малко виновни, а не искат да управляват. Това обяви социологът Първа Симеонов пред "Нова Нюз".

Още по темата
"Контактната група на ГЕРБ е типичното за Борисов. Сега иска да се обгради с либерали. Плевнелиев и Паси нямат най-харесвания образ в политическия ни живот", подчерта той.

Интересът в началото към "Не подкрепям никого" имаше голям интерес, с времето спадна. На парламентарните избори не се брои в разпределението. Сега броят на избралите тази опция отново нарасна. Това се дължи на безсмислеността и ненужността на тези избори, коментира Симеонов.

По думите му в България се оформя нова полюсност.

"Това е център-дясно - ГЕРБ, център-ляво - ПП, европейското ляво. Има и крайно ляво и почти маргинализирано БСП и по-крайно антируско ДБ. ПП имат и млади западно ориентирани избиратели, но имат пенсионери. Битово консервативният ГЕРБ срещу прогресивните ентусиасти от ПП. Тази структура вероятно ще остане и никой няма да надделее", прогнозира експертът.

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 4 месеца

Антонио Ресио

22

баба мара

преди 4 месеца

избори до дупка докато случим на хора това не са партии а икон групировкичакат траншовете от ес кои каквото може да гепи и да бяга за тези пари е цялатаборба дпс непрекъснато говори как тези пари трябват да отидат в малките селаи градове за улици вик и др значи това с порциите продължава

21

Анонимен

преди 4 месеца

Бяха, ама щом Радев ги искаше ..