Украйна подава искане за ускорено присъединяване към НАТО. Колко важно е да няма политическа криза у нас?

"Не знам защо не се говори много за това, че трябва да заявим кой път сме избрали и да го отстояваме. Мои колеги непрекъснато повтарят, че това е състояние на криза на идентичността на българите. Преди две десетилетия всички партии бяха съгласни, че влизаме в Европа. Това не знам защо чак под такава степен се поставя под въпрос. Развитието ни смятам, че е правилно да бъде европейско, защото всяко друго има по-малко мотиви. Много бавно отстъпва назад примитивният страх и потиснатото самочувствие у тези, които искат държавата да се занимава с тях", коментира бившият просветен министър проф. Тодор Танев в "Денят ON AIR".

Според него този страх се подклажда от определени политически и финансови кръгове. Той смята, че елитът трябва да каже на къде отива България и да поведе критичната маса.

"Трябва да се разчита на тези, които наистина представляват някакъв вид сила в България. Няма друг изход. Трябва да се работи обаче с тях. Аз никак не съм сигурен, че може да се стигне до стабилен парламент. Даже да се стигне до парламент, не се знае колко време ще издържи. Ние влязохме в спиралата, а от нея излизането е много трудно. Дано на края на тази спирала да е ясно с кого сме", каза проф. Танев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ни дирижират много чужди посолства. Гостът добави, че България трябва да избере дали харесва модела на Унгария или Полша, защото това е възможно да се случи.
 

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 месеца

До ПрУф. тЪнеф: Българите искат ЕС и НАТО, а теб не питат, защото не си българче, а путинче.

9

ПрУф. тЪнеф:

преди 2 месеца

"Не разбирам защо..." Ако не разбираш процесите в България, значи изобщо не си релевантен за професията си изказването ти е просто бля бля бля... Обяснението е простичко, дори професор като теб би го схванал: излез от кабинета си,слез от пиедестала си и попитай българите на улицата, защо не искаме ЕС и НАТО и защо не искаме да воюваме срещу братя - руснаци и украинци,защо живеем по-зле откакто сме в ЕС и защо сме колония на щатите и заложници на брюкСелските зелки. Но най-вече влез в магазините!

8

пуйката

преди 2 месеца

Колкото толкова ще издържи.Много важно,че ще има 240 за кратко.До началото на века приеха европейски закони,видяха че у нас не работят и по-добре да няма,за да не променят каквото е останало.Приеха такса смет да е на количество или на ползвател и пак се върнаха на данъчна оценка,защото нито един общински съвет не прие наредба,в която да е уточнено кои са ползватели.В центъра малко *** хвърлят,но са богати е логиката.