Снимка: БГНЕС

До края на годината небитовите потребители на електроенергия и операторите на електропреносната и електроразпределителната мрежа ще получават компенсации заради скъпия ток.

Още по темата
Това реши служебното правителство.

Парите се осигуряват от допълнителни целеви вноски, които държавните предприятия от сектора "Енергетика" ще предоставят на фонда "Сигурност на електроенергийната система".

Действащата програма се удължава до 31 декември, от нея ще се възползват 633 хиляди небитови крайни клиенти.

Държавата компенсира цената, която е над 250 лева за мегават час електроенергия на сегмента "ден напред" от свободния пазар.

Коментари Напиши коментар

4

Z

преди 2 месеца

Кои ги взима тея компенсации фирмите на Лоико или ли фирмите на Кирчо или фирмите на Тако или на Вако? Що никои не знае къде отиват тея компенсации? Модела с обръчи от фирми на Д/Поганеца маи станаха модел за всички партии.

3

Анонимен

преди 2 месеца

Винаги съм си представял (докато мръзнехме по площадите за демокрация през 90те години), че ще дойде светлото бъдеще, в което ще завися от милостта на държавата, за да оцелея. Според кефа на някое шефче, дали да удължи компенсациите за тока или не. И при положение, че междувременно завърших престижно за времето си образование в Софийския университет. И това бъдеще най-сетне настъпи! Благодарим за всичко!

2

Анонимен

преди 2 месеца

Та края на годината е утре бе братчеди! После що правим?