Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички договори от последните дни на предишното управление на спортното министерство, свързани с финансови разходи, ще бъдат дадени на прокуратурата. Това заяви пред БНТ служебният министър на спорта Весела Лечева. Тя даде за пример договор за скъпия софтуер на Националната спортна база и договора за 1 млн. лева на Спортния тотализатор.

"Това, което през последните дни и седмици се опитват да наложат, че Националната спортна база едва ли не работи на тефтер и че няма дигитализиране на всички процеси, това е меко казано е лъжа. Това беше един изключително скъпо струващ софтуерен продукт. Абсолютно ненужен за размерите, капацитета и потенциала на дружествата. Аз тука мога да кажа, че самият факт, че собственикът на фирмата поиска да бъде разтрогнат този договор показва за начина, по който е бил проведена цялата процедура, за стойността на продукта", заяви Весела Лечева.

Тя уточни, че по отношение на разходите в последните дни преди да предадат властта, предишното управление в Спортния тотализатор и всички договори, разписани в Националната спортна база, всичко това ще бъде предоставено на прокуратурата.


 

Коментари Напиши коментар

11

перко

преди 2 месеца

Киро Тъпото иска Борисов в затвора, но той и шайката му ще го изпреварят! Какво да се прави? Нааши хора млади, красиви и почти толкова умни!

10

Кире

преди 2 месеца

E kak razbra.

9

Нагла, много нагла!

преди 2 месеца

Повече от нагла е тази червена и в червата слугиня на селяндурина от Славяново - кремълски лакей и национален предател! Че защо не дадеш на прокурор сделките и договорите на Крадлев ***, "Веселата вдовици?! Защо не обясниш откъде са милионите, с които строиш хотели, казина и купуваш скъпи имоти? О т чудовищните кражби на онова алчно чудовище, което Бог наказа, като го държа жив труп десет години, о ти се чукаше пред очите му! Я бяггай да плашиш гаргите ***, запъртък умиририсан! И много вониш!