Снимка: БГНЕС

Не бива да се бърза с конституционни промени.

Още по темата
Редно е първо на законово ниво да се търси какво е възможно да бъде постигнато. Защото колкото повече се фрагментира конституционната уредба относно съдебната власт, толкова повече казуси тя може да създаде.

Това мнение изрази пред БНР доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право.

Конституционалистът смята, че не е проблем толкова кой ще разследва само и единствено главния прокурор, а ние се фокусираме върху него.

"Прокуратурата не като институция, а всеки отделен прокурор трябва да може да бъде санкциониран при неизпълнение на своите задължения."

Според Киселова това, което впечатлява в позицията за съдебна реформа на ГЕРБ пред изборите, е, че "те си присвояват всичко, което се е случило през тези 12 години, позитивно, казват, че то се е случило при техни управления и предлагат те да продължат, да доведат до край усилията за промяна", коментира Киселова.

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 месеца

Тиквата иска да промени конституцията в своя полза

13

7373

преди 4 месеца

Киселова е права, че не трябва да се бърза с конституцията. Че е време, тя да бъде променена, в частите, които не отговарят на днешното съвремие е така. Всички трябва да се случва след сериозен дебат, и конституционалисти, като нея вземат дейно участие. Единствено не разбирам, защо има обаче политически залитания. Киселова, изказвай се като експерт. Ако искаш да си политик, това е друго.

12

Анонимен

преди 4 месеца

Сега верно не е момента , защо още сме под герберско и ДПС-арско владичество !Държавният апарат е изключително ПРИМИТИВЕН , от калинки !