Снимка: БГНЕС

На днешния ден трябва да мислим как да обединяваме народа. Това каза Бойко Борисов в деня на Съединението. Лидерът на ГЕРБ и партийни членове пристигнаха в Пловдив и поставиха цвета на паметника на пл. "Съединение".

С думите за обединение той отказа да коментира въпрос на човешка грешка ли са наводненията в Карловско, но пък подчерта, че ако има виновни, трябва да бъдат наказани.

"Стихия, виждате! Всичките наши младежи са в наводнените села – съпричастност, работа, с лопатите. Но съм им забранил да се пускат във "Фейсбук". Добре, че в "Автомагистрали" накупихме тежката техника. Сега всичките машини, които ние накупихме, са там", допълни той.

Борисов още веднъж подчерта важността от това България да бъде наистина обединена като възможности и като свързаност.

"Като нация трябва да направим необходимото Северът и Югът да се изравнят. Разединението стои в стандарта на живот и в инвестициите. Затова толкова атакувахме да построим пътищата, инвестирахме в Марица, Хемус, Шипка, Ботевград, Монтана, Видин", допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова хората да мислят внимателно за коя партия ще гласуват на предстоящите избори.

"70% от българите казват, че през последната година живеят по-лошо. Кое да продължи тогава? Да мислят българите кой да изберат", посочи Борисов.

Борисов не пропусна да акцентира върху изказване на служебния министър на МВР Иван Демерджиев.

"Петков, ако цитираме от границата, там някакви храни вкарвали, но тайничко говорили, че парите били за Борисов.  Абе, Аланкоолу, Демерджиев казва, че граничарите са пускали хиляди мигранти да влизат. Трафиканти са ставали. По пътя на логиката на Петков, всичко е отивало при Рашков и при него и са напълнили страната с мигранти", посочи Борисов.

„Трябва да върнем цените на газа, на горивата, метана, тока. Обединени минахме през най-големите трудности в Европейския съюз. И сега можем да го направим, стига егото малко да приключи“, допълни Борисов и посочи, че има сериозен опит в това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase