Снимка: БГНЕС

Продължава да е засилен трафика на хора в страната. И днес бяха заловени двама мигранти, качили се на покрива на ТИР. Според бившият вътрешен министър Валентин Радев, управляващите е трябвало още преди няколко месеца да вземат мерки за да се справят с  проблема.

Още по темата

"Мерките, които взима МВР, сега ще имат ефект, посоката е правилна, но моят въпрос е защо не е направено нещо преди това и защо стигнахме дотук", коментира той пред БНТ.

По думите му, органите на реда може да охраняват границите ни с Турция.

"През 2016 година стигнахме нула - говоря за от 2011, когато започва войната в Сирия, ескалация на миграционните процеси и в края на 2016, 2017, 2018 година има нулев натиск. Кои бяха на власт тогава?! Бойко Борисов, Захариева, Нейнска - питайте тези хора, те са справиха. Тоест България има капацитет."

Според Радев хората на ръководни позиции в МВР неглижираха проблема с мигрантите. Управляващите изпуснаха контрола над ситуацията и са виновни за ескалацията, подчерта отново Радев.

По думите му нямаме нужда от нова ограда по границата, но е наложително съоръжението, изградено в момента, да се поддържа непрекъснато.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase