Снимка: БГНЕС

„Те ще бъдат много по-силни самостоятелно и ще могат да разгърнат тяхната по-дясна програма много по-убедително за тяхната електорална ниша, докато при нас, честно казано, социалният пакет ще е изключително водещ в нашата програма. И смятам, че поотделно ще бъдем много по-силни”.

Още по темата
Така Калина Константинова от ПП и бивш вицепремиер по ефективното управление коментира отклоняването на поканата от ДБ да се явят заедно на парламентарните избори.

Пред Нова тя посочи, че ДБ е техен естествен партньор и че ПП са доказали, че заедно работят "изключително добре".  "Ние така или иначе сме и ще бъдем в една управляваща коалиция заедно от другата страна на изборния процес", посочи Константинова. Но подчерта: "На този етап обаче сме изправени пред задачата да разгърнем пред избирателите си своята програма". За нея единствената задача сега е да може да се спечели доверието на повече от 121 депутата, з ада с егарантира стабилно управление.

Бившият заместник министър-председател по ефективното управление коментира и въпросите, свързани с газа. "Както в последните 4 месеца, откакто знаете, че ние не получаваме газ от "Газпром", как ние успяхме да осигурим и танкери, и газ, и начинът, по който да бъде доставен? Това трябваше да се случи и в следващите месеци и при желание на правителството" - каза тя по повод приетия от служебното правителство само един танкер втечнен газ от общо седемте договорени със САЩ от кабинета "Петков".

"Българският интерес е да осигурим на българите възможно най-евтиния газ. Откъде идва той е въпрос на перговори и договорени цени", допълни бившият вицепремиер и като припомни, че в темата за "Газпром" се вкарва "много идеология и геополитика", обясни, че не са се отказали от договор с компанията: "Ние чакаме изпълннеие на този договор и не сме се отказали от него, просто такова не се случва" обясни Константинова.

Не са готвои още листите на ПП, призна Константинова: „Листите предстои да бъдат приети и изчистени в рамките на следващите дни”. Подчертавайки принципа, който са приели във вече регистрираната им партия - всеки да се кандидатира от родното си място, тя потвърди, че ще бъде в софийските листи. А на въпрос за лидерска позиция на Христо Петров, който отново да застане срещу Бойко Борисов и Корнелия Нинова, отговори, че такава се обсъжда като доказащо работещ вариамт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase