Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Премиерът Гълъб Донев благодари на хората, помогнали в неделя вечер на пострадалите от катастрофиралия автобус на АМ "Тракия". Надеждите са ни, че децата, настанени в "Пирогов", ще се възстановят бързо, каза в началото на заседанието на кабинета служебният министър-председател, цитаран от БТА.
Още по темата


Преди да преминем към дневния ред искам да отправя благодарност към всички, които в неделя вечер, 14 август, добавиха в личния си дневен ред преодоляването на трагедията, която можеше да причини катастрофиралият автобус с деца от Сърбия, каза Гълъб Донев. По думите му този инцидент е станал повод да видим, че пътят е един и заедно можем да се справим дори и в най-тежки изпитания. Той коментира, че катастрофата е събрала различни хора по възраст и професия и дори с различни възгледи. Впечатлен съм и признателен за светкавичната и адекватна реакция на всички, които в неделя вечер не отминаха 217-ия километър на магистрала "Тракия", мислейки си "това не е моя работа", каза премиерът.

Разбира се, че е щастливо стечение на обстоятелствата, че сред пътуващите е имало и лекари, посочи Донев и благодари на младия лекар, започнал оценка на състоянието на пострадалите, д-р Антон Елкин, на Теодор Бочев и Живко Стамболиев, които помогнали за изваждането на деца от автобуса. Той изрази благодарност и на спешните медицински екипи, на лекуващите лекари и медицинските сестри, на Пътна полиция, на местните власт в Стара Загора.

От МВР очаквам сериозен контрол за спазване на правилата на движение, посочи служебният премиер. Ако ценим живота - своя и на непознатия в насрещното платно, ще спазваме закона вътре в нас, добави той.

Първа точа в заседанието на кабинета ще е преодоляване на бедственото положение в община Своге, съобщи Гълъб Донев.
 

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 месец

Този премиер ми направи изключително лошо впечатление откакто е такъв. Пред медиите застава и започва да чете като първолак с наведена глава. Това му поведение буди в зрителите убеждението, че някой му е написал какво да говори. Това е лош признак, че ще е поредният парашутист в политиката.

13

Анонимен

преди 1 месец

Този пък за какво се обади??!???

12

Анонимен

преди 1 месец

А ВПЕЧАТЛИ ЛИ ТЕ ФАКТА ЧЕ ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НЕ Е ПРЕДАДЕН В ЕС, А МИЛИАРДИТЕ ОТ НЕГО СА ЗАЛОЖЕНИ В ГОДИШНИЯ БЮДЖЕТ...И КО ПРАИМ С ТИЯ НЕГРАМОТНИЦИ ДЕТО НОСЕЛИ БГ В СЪРЦЕТО СИ- ДА БЕ БОЛИ ГИ ОНАЯ РАБОТА ЗА НАРОДА НА БГ - ПОРЕДНО ОБИРАНЕ