Снимка: БГНЕС

 Строителят на интерконектора с Гърция е най-привилегированият строител го разбра след три дни, когато го поканихме на работна и предложихме решения, за да може да се ускори въвеждането в експоатация. Това каза за БНР служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков по отношение на газовата връзка Стара Загора - Комотини, по която очакваме азерски газ и обясни решенията:

"Предложихме да разделим обекта на два етапа.

Още по темата
Първия етап да бъде тази част, която е свързана не само с експлоатацията, но и със сигурността на екпоатирането на газовата връзка. Във втория етап ще останат вертикална планировка, пътищата и неща, които не са от пряко значение във връзка с експоатирането на обекта, така че този обект да може да бъде въведен в експлоатация в най-скоро време. За съжаление има все още и малко други недовършени работи, с които колегите от противопожарната служба са се занимавали мести назад. Синхронизирахме всичките тези контакти, които са имали с различните дружества и различните институции, с които строителя е водил разговори, така че да може да се съкрати още повече времето", обясни служебният министър.

По думите му все още не е представен графикът за завършването на обекта, което е и една от причините за днешната визита на място. Ангажиментът за предоставяне на графика е до края на днешния ден. Именно затова по-късно днес заедно с вицепремиерът и транспортен министър Христо Алексиев двамата ще инспектират междусистемната газова връзка. „Проверки има всеки ден от местните структури на ДНСК. Ще бъде проверяван включително и от противопожарната служба. Договорено е надзорът на обекта да започне да представя нужните документи за въвеждане в експоатация“, коментира Шишков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase