Снимка: БГНЕС

„Ако имаме договор, който не е прекратен и действащ, той би трявало да се еспазва, както е подписан. Но от друга страна нека да наблегнем на това как се доставя нефтът в България за бензиностанциите.

Още по темата
Цената на нефта не е поевтиняла". Това каза по повод протестите около възможно възобновяване на преговорите с "Газпром" за доставка на газ Любомир Каримански – бивш народен представител и бивш председател на Бюджетната комисия от квотата на ИТН.

В предаването Нова Нюз той обясни, че страната ни доставя нефт от Русия и попита къде е разликата от цената, на която той се доставя и цената, на която се продава по бензиностанциите. Припомни и засекретен доклад на ДАНС по случая. "Въпреки че ние доставяме най-евтиния нефт за бензиностанциите, цената не е поевтиняла. И в същото време протести за руския нефт няма. Защо имаме двоен стандарт”, попита бившият депутат.

Каримански все още не е решил дали би участвал в листа на ИТН, ако го поканят. "Предстои и самият аз за себе си да реша кое ще бъде най-добро за мен и дали ще мога да дам нещо на страната си. Не мисля, че се е появил друг проект, който да се припокрива с  моето виждане за политическо развитие на страната", подчерта Каримански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase