Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пътищата за доставка на газ не са много. Турция е една от държавите, която играе важна роля за това и е важно да имаме контакти. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ  след заседание на Централния съвет.

Според него България трябва да търси всякакви източници на суровини.

Той поздрави служебния кабинет за сформирането на междуведомствения кризисен щаб за овладяване на кризата в енергетиката.

Още по темата

„Ако източниците са много, то пътищата за доставка не са чак толкова много“, каза Карадайъ.
 
На заседанието на Централния съвет е бил определен съставът на Централния изборен щаб, който ще се ръководи от самия председател на ДПС. В него влизат още членове на Централното оперативно бюро и на Централния оперативен съвет на младежкото ДПС.

„Централният ни съвет анализира актуалната политическа ситуация по региони, защото сме в предизборна ситуация. Основният предмет беше точката за приемане на решение за процедурни правила и критерии за номинация на кандидати и съответните решения, свързани с изборите. Едното от решенията е ДПС да се яви самостоятелно на изборите”, съобщи Карадайъ.

По думите му не се очертава в следващия парламент да има еднопартийно управление.

„Мисля, че от 2009 г. ДПС много точно и ясно е дефинирало в различни периоди от време в каква ситуация се намира България и каква е политическата картина. От 2016 г. на висок глас ДПС призовава за нормалност в политиката като много точно и ясно сме дефинирали какво визираме под това”, коментира той.

Според него България има нужда от ДПС, дори и във властта, за да има сигурност, стабилност и преодоляване на кризите.

ДПС ще издига избираеми личности с обществен авторитет за кандидати за депутати.

Номинациите тръгват по структурите отдолу нагоре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase