Снимка: БГНЕС

“Демократична България” свиква протест пред сградата на президентството в София  под надслов “България - независима от “Газпром”!. Протестът е в отговор на действията на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, които рискуват да увеличат газовата зависимост от “Газпром”, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

“Демократична България” с тревога и възмущение следи действията на служебното правителство, насочени срещу газовата  диверсификация на страната. Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на “Газпром”, посочват от политическата формация.

“Демократична България” няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат постиженията ни по пътя на енергийната независимост! Призоваваме служебното правителство на президента Радев да следва българския национален интерес. “Демократична България” ще следи изкъсо действията на служебния кабинет и при всеки опит за посегателство над суверенитета и интересите на България ще призове гражданите да излязат в тяхна защита по улиците и площадите на страната, съобщиха от ДБ. 


 

Коментари Напиши коментар

280

Павел

преди 13 часа

ДБ и без това за друго не стават - само протести им дай да правят.

279

Нели

преди 5 дни

Да не се окаже само поредната предизборна активност и после да замлъкнат? Че ДБ са силни в тия кьрфишеци

278

Анонимен

преди 1 седмица

Не искаме евтин газ, няма да се къпем!