Какво показват икономическите реалности в България?

"От 25 години не сме имали такъв хаос в страната. Ние нямаме никакви гаранции, които да са обезпечени само след 10 дена. Дано да успее служебното правителство да запуши тази ужасна дупка, която е в газоснабдяването, но със сигурност това ще бъде на много по-висока цена. Българският гражданин и бизнес ще плати за това", каза лидерът на "Българска Социалдемокрация - Евролевица" проф. Александър Томов в "Денят ON AIR".

Той попита защо трябва да се взима първо решение за счупване на една стара връзка, преди да се подготвим за нещо ново. Според него предишното управление е показало изключително неумение да се управлява този процес и добави, че трябва да има разследване. Той изтъкна, че определена група от хора печели много през тези няколко месеца и това трябва да се провери.

"В момента е решаващ въпросът да се намери газ на поносима цена, за да няма нова инфлационна вълна. В противен случай ще платим всички висока цена. Това е вина на досегашното управление", коментира проф. Томов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му избирателите са изправени пред два избора - или да отидат да гласуват, или бедността и енергийната криза ще ги удари тежко. Той подчерта, че има нужда от истинска промяна, а не формална. Смята, че това служебно правителство ще работи само два месеца, дори и да има следващо, то ще е в друг състав.

"Бих им предложил като знак на спасение - пълна прозрачност на действията, за разлика от това, което направиха Кирил Петков и Корнелия Нинова. Без газ не можем, тогава се прави изключение  и се отива при "Газпром" с пълното съзнание, че ще има диверсификация. Прави са всички, които казват, че не трябва да има един доставчик, но това иска време и подготовка", поясни проф. Томов.

Той отбеляза, че няма как да се прави революция за сметка на българския народ. Гостът изрази позиция, че е необходима нова актуализация на бюджета.

 

Коментари Напиши коментар

64

УУУУ

преди 1 седмица

Крадеца Лупи знае как стават нещата!Хаха!Абе защо и тоз мошенник не е в затвора заради кражбите!?

63

Анонимен

преди 1 седмица

Лупи беше най големия кр.....ц , но Просто Киро и сие го задминаха многократно ....

62

Анонимен

преди 1 седмица

Медиите да престанат да канят стари мошениците да се изказват''компетентно''защото когато са били на власт са крали безобразно и народа помни много добре това.