Снимка: архив, БГНЕС

Големият печеливш е президентът – той ще управлява три-три и половина месеца еднолично. Много е вероятно и в следващия парламент да не може да се получи управленска конфигурация при досегашните червени линии и ще управлява още три месеца и половина. Това мнение изрази пред БНР социологът Юлий Павлов, директор на Центъра за анализи и маркетинг.

Още по темата
"Очевидно е, че единственият субект, политически, който има изгода от това, е президентът. Никой друг няма изгода, дори опозицията няма изгода от скорошни избори," каза социологът.

Основната вина за изпращането на държавата на безсмислени избори е на ИТН, смята Юлий Павлов.

"Смешно е да се обвиняват ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" за свалянето на кабинета. Те са опозиция, те това работят. Отговорността е на тази част от управляващата коалиция, която се е откъснала – ИТН", коментира Павлов. "Не можаха да се справят с проблемите помежду си. Всеки носи вина за неуспехите на това правителство."

Вече сме на предизборна писта, където всеки преувеличава, а всичко се разглежда в черно-бяла схема, отбеляза социологът.

По думите му идеята "в този период, в който парламентът тотално се е провалил, той да приема закони и решения, е против замисъла на основателите на Конституцията".

Този път президентът ще иска да има служебен кабинет, равно отдалечен от всички политически сили, прогнозира Юлий Павлов.

"Който е да е премиер, президентът ще го държи на къса каишка и ще следи пряко нещата," смята Павлов.

 "Ясно е отдавна, че президентът Радев има по-скоро проруска позиция. Той обаче се опитва да я представи като балансирана. Въпросът с изгонването на дипломатите е по-сложен. Факт е, че беше извършено дърварски и няма никакъв позитивен резултат от него. Би трябвало да се намери някакво по-щадящо решение. (…) Другият въпрос – за отношенията с "Газпром", служебното правителство дори ще бъде длъжно да направи нещо. Бяха прекратени всякакви отношения с "Газпром", без това да се изисква от санкциите, които бяха приети от ЕС. Там има мегдан да се работи и то ще бъде в интерес на българските потребители", подчерта социологът относно очакванията си за работата на служебното правителство.
 

Коментари Напиши коментар

50

тя

преди 3 месеца

Ааа, на дълга !Да ,ама не !

49

анонимен

преди 3 месеца

До мдаа МДАА ВИДЯУХМЕ ВСИЧКИ ДРУГИ КОИТО СЕ ПРОБВАХА ДА УПРАВЛЯВАТ КОЛКО МОГАТ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ГЕРБ КОИТО СИ НАПРАВИХА ДЪРЖАВА МАФИОТСКА В ДЪРЖАВАТА И УПРАВЛЯВАХА КАТО ЕДНОЛИЧНИ СОБСТВЕНИЦИ. И ЕСТЕСТВЕНО ЗАКОПАХА ДЪРЖАВАТА И НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА МЪНИЧКО ДА МРЪДНЕ НАПРЕД. Е ТОВА СА ГЕРБ "ПАТРИОТИТЕ МАФИОТИ".

48

мдаа

преди 4 месеца

Радев е човек на КГб и мечтата пък и задачата от Путин му е да управлява държавата .засега конституцията не дава ,но чрез служебно правтелство може.Тези които вече четири пъти дават управлението на държавата на радев са ИТН.от това следва че и те са креатури на руското разузнаване като гъзраждане, атака ,дпс и пр.И така червената русофилска задница на учиндолеца цъфна.