Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ние от ДПС призоваваме за нормалност, а тя се постига чрез диалог в името на бъдещето на България, на нашите деца и внуци, на нашата родина, се казва в декларация на партията, прочетена от парламентарната трибуна от председателя на групата и лидер на партията Мустафа Карадайъ. Декларацията е във връзка с изтеклия запис от заседанието миналия петък на Парламентарната група на "Демократична България", предаде БТА.

Затова предлагаме, обяви той, в диалог да възстановим нормалността, демокрацията, държавността в нашата родина. Карадайъ отбеляза, че за пореден път отиваме на предсрочни парламентарни избори и поиска от участниците в тях да си дадат сметка, че след вота, в Народното събрание ще трябва в диалог, с общи усилия, да бъдат преодолени кризите и решавани проблемите на хората. За да започне диалогът, трябва да спре лъжата по адрес на опонентите, да спре реставрацията на комунизма, категоричен е председателят на ДПС.

Ние видяхме "свободата" на словото, как се изчегъртва свободата на словото по метода "кой видял - видял, сваляйте записите", коментира Карадайъ. Това, по думите му, е разбирането за свободата на словото. Видяхме, продължи политикът, как се изчегъртват неудобните за "десните болшевици" теми от медиите и публичното пространство. Видяхме как се изчегъртва изобщо свободата, достойнството, честта, как се изчегъртва демокрацията, държавността, "държавата на моята родина", изтъкна той. И, за да може да се случва всичко това, на "десните болшевици" пак от записа видяхме, че им е нужен "черен дявол" в лицето на неудобните политически опоненти, за да може те да изглеждат като "бели ангели", прочете Карадайъ. С гьобелски маниери и болшевишки прийоми обявяват за "черния дявол" за последните 10-15 години отново ДПС, поясни депутатът.

Дори обявяват с кого може да се говори, защото "Народният съд на десните болшевици" е обявил някоя партия за враг на родината, за мафия, за корумпирани, посочи още Карадайъ. И, добави той, ако се говори с тях, истината излиза наяве, лъсват лъжите им и бялото не само че се размива, но и престават и да са бели.

Видяхме лицемерното им отношение и към тези, с които уж преговарят за съставяне на правителство, а на практика се лъжат, зад гърба на уж партньорите си кроят "капани и пъклени планове" как да изглеждат бели чрез словесните им еквилибристики, с опорките и лъжите, се казва още в декларацията. Използват властта за бухалка срещу политическите си опоненти и икономическите си конкуренти, се отбелязва също в нея. Но, подчерта Карадайъ, не видяхме политика в услуга на хората и обществото - видяхме, че тези, които направиха възможно "узурпирането на властта от задкулисието", нямат и дума за хората, за бизнеса, за кризите, за бъдещото на България. Но видяхме, че са единствените носители на морала и истината - това са хората, които превърнаха лъжата в норма, в закон, клетвопрестъпничество - в патриотизъм, нарушаването на Конституцията - в героизъм, изтъкна още председателят на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase