Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Демократична България" ще бъде гарант за това, че следващият шеф на КПКОПНИ няма да бъде свързан с бившата Държавна сигурност, защото сред излъчените кандидати, ако има свързан с ДС, ние няма да го подкрепим. Това заяви ген. Атанас Атанасов на брифинг в Народното събрание.

Той допълни, че ако се окаже, че Бойко Рашков е свързан с бившата ДС, от парламентарната група на ДБ ще гласуват против евентуалната му кандидатура.

"Покрай цялата тази вакханалия днес не знам дали всички видяха какво се прие. В правилата има изрично записано изискване, че кандидатите ще бъдат проверени по съответния ред от Комисията по досиетата. Аз не знам дали Бойко Рашков ще е кандидат за шеф на КПКОНПИ. Да го внесат, да го проверят и ако Бойко Рашков е свързан с ДС, няма да е шеф на КПКОНПИ с нашите гласове.", каза ген. Атанасов.

На днешното си заседание депутатите одобриха правилата за избор на нов шеф на Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ).

Оттук нататък започва 14-дневният срок, в който трябва да бъдат издигнати кандидати за шеф на антикорупционната комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase