Снимка: БГНЕС

През последните години Георги Семерджиев многократно е нарушавал движението по пътищата. Ако месец преди станалото органите на МВР бяха свършили своята контролна функция, щеше да се избегне това. Това обяви пред БНТ бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Месец по-рано той избягва от контролните органи, които са били длъжни да осъществят издирване, защото когато видиш, че този човек е рецидивист на пътя, трябва да се действа много по-адекватно.

Още по темата
Но имаме цялостен проблем с политиката на държавата, свързана с пътната безопасност", каза още Цветанов.

По думите му след създаването на Държавната агенция за пътна безопасност, чийто бюджет тази година година е над 4 милиона лева, не са постигнати никакви конкретни резултати. Цветанов припомни, че със законодателна промяна от 2012 г. 50% глобите, събирани от нарушителите да отиват във фонд, с който да се осигурява необходимата инфраструктура.

"От 2017 до 2020 г. във фонда са постъпили 193 млн. лева. Ежегодно обаче са разходвани средства за техника около 4-5 милиона лева. Трябваше да се изгради инфраструктура с видеонаблюдение и тогава полицаят нямаше да има възможност за диалог с нарушителя и корупционни действия."

Хора като Симона Радева нямат място в МВР, заяви Цветан Цветанов. Същевременно има и много достойни хора, които са отдадени на професията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase