Снимка: архив, БГНЕС

Независимият депутат Николай Радулов заяви, че би гласувал за кабинет, който се подкрепя от "Има такъв народ", но без министри от партията на Слави Трифонов в него. Пред БНТ Радулов изтъкна, че е песимист за изпълнението на третия мандат.

Още по темата
Днес независимите депутати са поканени на консултации за съставяне на правителство от БСП.

"Никакво участие на ИТН във властта, защото те доказаха, че за тях властта има други цели, а не изчегъртването на ГЕРБ. Разходете се по малките населени места и ще видите, че в секторите на министерствата, управлявани от ИТН, стоят хората на ГЕРБ. Доста съм песимистичен за това, че ще има правителство. Смятам, че вероятността да има кабинет е 15%, да не кажа 10%. Бих приел Министерски съвет с подкрепата на "Има такъв народ", но без министри от него, тъй като те доказаха, че техните министри, които предлагат, не са от ИТН и не са познати на избирателите и имат други цели от прокламираните на изборите", каза Радулов.

Всеки един от независимите депутати ще реши сам за себе си дали да подкрепи правителство с мандат на БСП, допълни Николай Радулов.

Той изтъкна, че независимите народни представители нямат изисквания за постове, а държат на работата по конкретни сектори: борба с корупцията, подсилване на службите, които се грижат за националната сигурност, промени в МВР, енергийна независимост. По тези въпроси независимите депутати вече са говорили с "Продължаваме промяната" на преговорите за първия мандат.

Предстои повечето народни представители, които се отцепиха от "Има такъв народ", да създадат гражданско движение, което ще обедини структурите, напускащи партията на Слави Трифонов.

"Тези хора по някакъв начин ни припознаха. Ние нямахме намерение да сме политическа партия или движение, но тези хора ни припознаха и не можеше да ги оставим", коментира Радулов.

Лидер на движението вероятно ще е Радостин Василев, посочи още той.

 

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 месеца

Абе, на тоя нещо му е мръднало. Като че преди изглеждаше разумен човек. Щял да подкрепи, нямало да подкрепи.......то пък голяма файда предател да те подкрепя. И с неговия глас, и без неговия все тая, не знам за какво го мъчат тоя парламент.

16

Анонимен

преди 7 месеца

Този и с дявола ще се съюзи заради мазния ко.кал. Заради такива сме на тоя хал...Знае, че при нови избори е аут. Ако не беше Слави никой нямаше и да чуе за него.

15

чичо

преди 7 месеца

Питам Радулов и другите отцепници,нали се хвалихте,че сте с няколко каруци дипломи и титли,кога бе умници разбрахте,че чалгаря не става,та живота му мина пред очите ни, когато ви осигури трамплин в политиката ли?!Спрямо вашата подлост,защото отидохте при чалгаря само заради кокала/защото,ако е друго,означава,че всичките ви титли и дипломи не струват и пукната пара/,то Славчо,макар и чалгар си е розичка.