Снимка: Блумбърг

"Между БСП и ПП не очаквам да има проблеми, те работеха добре и в предишната коалиция. Уточниха програмата преди връчването на първия мандат на Асен Василев.

Още по темата
Единственото, което не е напълно ясно, е какво значи да се направи опит да се подобрят отношенията с Руската федерация, така че да не се затваря посолството. За мен в това е загадката, защото едва ли някой от ПП ще е съгласен да се връщат руски дипломати, а вече има заявени такива позиции от депутати от БСП, че това ще е стремежът. Очаквам това да породи напрежението и не само между БСП и ПП, а и между БСП и ДБ".

Този коментар направи пред БНР икономистът Евгений Кънев, финансов и политически анализатор.

Според анализатора ИТН не е реално политическа формация, а "един сбирщайн, който обслужва интересите на Слави Трифонов":

"Виждаме, че трите фигури, срещу които са те, това са Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков. И тримата са свързани с борбата с корупцията. ... Тези три лица притесняват и другите три партии, които са т.нар. опозиция. Трябва да се разбере кое е по-силно - дали желанието на хората на Слави да останат в парламента още известно време, като се еманципират и подкрепят кабинета, или да останат верни на лидера си Слави, а той ще реши, че като няма свои хора, на които да им натиска бутоните, няма смисъл от участие в политиката. Няма друг прочит на това, което ИТН прави две години".

Евгений Кънев подчерта, че е интересно дали БСП и ПП ще имат предварителен ангажимент на ИТН към новия кабинет, или ще очакват индивидуална подкрепа от народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase