От "Продължаваме промяната" винаги сме казвали, че първо разговаряме за политики. Търсим идеите и едва след това постове. Вече доказахме с постъпките на Кирил Петков и номинацията на Асен Василев, че постът не е на всяка цена. В зависимост от разговорите с нашите бъдещи коалиционни партньори аз мисля, че личността на Кирил Петков доказа, че има какво да даде на българската политика", посочи началникът на кабинета в оставка Лена Бориславова, съобщи Bulgaria ON AIR.

БСП не желае Кирил Петков отново начело на кабинет, а "Демократична Бългаария" ще търси консенсус.


"Не мисля, че сме в положение, от гледна точка на отговорност към страната, да поставяме условия, които да заплашват процеса. Говорим за 4 формации. Каквото и решение да вземем, ще трябва да почива на това судоку", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Нямаме причини да преразглеждаме позицията си против това Кирил Петков отново да бъде кандидат за премиер", каза депутатът от БСП Кристиян Вигенин.

  Апел за диалог дойде и от "Продължаваме промяната", но само с БСП и "Демократична България". Вместо протегната ръка към ИТН, дойдоха нови обвинения.

"Аз бих изключила тези хора, за които виждаме, да влизат в ролята на аватари на лидерите си. Тяхната роля в политиката се изчерпва с това да се обслужват определени икономически интереси и да се бутнат определени правителства или да не бъдат съставяни кабинети, но не може да се каже същото за част от депутатите им", каза Лена Бориславова.  

Според лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов кабинет с третия мандат е добър вариант за партията, но не и за държавата.

"Моделът "Продължаваме промяната" е забогатяване на фамилиите. Кюлчета не съм имал никога. Докато Кирил Петков, Лена Бориславова, шефът на парламента не кажат, че са били в онзи апартамент за любов, защото там други зали няма. Тук няма ли конфликт на интереси, другото не ни интересува. Докато не се зададе този въпрос, ние от ГЕРБ други отговори няма да даваме", заяви Бойко Борисов.  


Затова партньорите са готови да бъдат посредници, за да има разбирателство, а след него и кабинет.

"По-лошата опция е да се отива на избори. Все още е възможно тази коалиция може да бъде възстановена с ясна програма, ангажименти и срокове. За стратегия е рано да говорим. Нека да видим какво ще е решението на президента. Аз лично очаквам по-скоро мандатът да дойде при БСП", посочи депутатът от БСП Кристиян Вигенин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase