Снимка: БГНЕС

Седем партии влизат в парламента, ако има предсрочни избори през есента. Това сочи проучване проучване, финансирано и реализирано съвместно от Би Ти Ви и "Маркет линкс".

Малко над 22% от анкетираните са заявили, че ще гласуват за ГЕРБ-СДС, а с 21,5 на сто на второто място остава "Продължаваме промяната".

Челната тройка се допълва от БСП с 11,6%, следвана от ДПС - малко над 9 процента, "Демократична България" с 8,3% и "Възраждане" - 7,6 на сто. Според проучването последната партия в парламента би била "Български възход" на Стефан Янев - 4,3%. Под 4-процентовата бариера остава "Има такъв народ" с 3,2 на сто.

Единствената политическа фигура, която все още има по-голямо доверие, отколкото недоверие, е президентът Румен Радев - 48%. С двойно по-малко подкрепа е бившият служебен премиер Стефан Янев.

Доверието към премиера в оставка Кирил Петков е 22 на сто, а недоверието - три пъти по-голямо - 66 процента. Подобно е отношението и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов - 21 процента доверие и 66% недоверие, както и към Корнелия Нинова - съответно 20% доверие и 65% недоверие.

Най-голямо е недоверието към Слави Трифонов.

Данните са от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс". То е проведено сред 1024 пълнолетна граждани в периода 2-10 юли по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Коментари Напиши коментар

147

Анонимен

преди 4 месеца

Чудесно! Без тези , може и да стане правителство....Само Копейкин може да обърка сметките...ако реши да е с ГЕРБ и ДПС!

146

Иван радоев

преди 4 месеца

Мошениците и престъпниците от Харвард, няма ли да бъдат съдени, къде е продажната журналистика дето за даваше неудобни въпроси а сега мълчи

145

Анонимен

преди 4 месеца

Интересен факт е, че сред коментиращите се появи група, отъждествяваща себе си с ПП и ДБ. Тези хора говорят с огромно самочувствие, както и с нескрито презрение към останалите. Защо си мислят, че те са аристокрация, а другите са плебеи? Какво ги прави такива българомразци и предани евроатлантици? Каквото и да значи последното!