Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Нашата парламентарна група взе решения, които аз бях упълномощена да обявя пред президента - да не реализираме възможността, дадена ни от конституцията, за втория мандат, както и да не излъчваме кандидат за министръ-председател. От тук нататък, естествено, обсъдихме предизвикателствата в следващите няколко дни, утре предстоят и консултации, говорихме и за спешните законодателни решения, които смятам че в утрешната среща ще продължим да ги обсъждаме.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след като върна втория мандат на Румен Радев.

Още по темата
"Позицията ни остава непроменена. Считаме, че доверието към 47-то Народно събрание е изчерпано. Ясно е, че правителството падна с вот на недоверие. Не може, според нас, да се намери каквато и да било формула за подкрепа в рамките на това НС. Ежедневната агония с това, че няма кворум дори за заседания на парламента, е съвсем очевидна", допълни още тя.

"Всяко бавене на парламентарната и конституционна процедура е напълно безмислена", каза Атанасова. Тя добави, че от ГЕРБ ще съдействат при приемането на законопроекти, стига те да са адекватни за българското общество.

"Апелирам, ако има още спешни закони, те да бъдат внесени и обсъдени", заяви депутатът от ГЕРБ. 

Атанасова обяви, че нито една група, която се очаква да вземе третия мандат, не е разговаряла с ГЕРБ, но и ГЕРБ нямали нужда от разговори, тъй като вече обявили своята позиция.

"До края на юли или началото на август може би ще продължат консултациите. Резонно е изборите да бъдат в началото на октомври, защото в края на септември има празници", каза Атанасова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase