Снимка: БГНЕС

ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството Проект за решение на Народното събрание за определяне на пределни цени на моторните горива, заяви на брифинг председателят на групата Десислава Атанасова, предаде БГНЕС.

Според Атанасова Народното събрание трябва отново да вземе инициативата, която категорично липсва в Министерския съвет.

Още по темата
"Предлагаме на колегите от всички парламентарни групи да обсъдим решение, с което да задължим Министерския съвет да въведе механизъм за определяне и прилагане на пределна цена в размер на 2,70 лева за литър на бензин А95, газьол, или дизелово гориво, и природен газ в газообразно състояние – метан", съобщи тя.

Атанасова каза, че предложението е пределните цени да бъдат в сила в периода от 1 август 2022 г. до 31 декември 2022 г. "Или предстоящите месеци, когато все още не е ясно каква ще е цената и на другите енергоносители, нито дали ще ги има", уточни тя.

Десислава Атанасова е категорична, че поне по темата с горивата, МС в оставка следва да реагира и НС по най-бързия начин следва да вземе такова решение, за да облекчи българските граждани и българския бизнес.

"В противен случай инфлацията ще продължи да се увеличава, а с това и разходите на всяко едно домакинство и на всеки бизнес в България", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase