Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" са направили максималното и невъзможното, на база на ясни приоритети. Това коментира пред НТ ВЕнко Сабрутев от "Продължаваме промяната".

По думите му, трябва изцяло нов парламент и нови избори. "Това е потенциалният сценарий. Бихме подкрепили "Демократична България" в третия мандат, но ключовото е да няма промяна в нашите приоритети. Ще подкрепим всякакви усилия да се състави кабинет. Няма как да се говори за премахване на модела Борисов с Борисов. Ние слагаме ясна червена линия е никакви преговори с Борисов, Пеевски и Трифонов", коментира той .

Още по темата

 "Кои ще са експертите, които ще влязат в експертен кабинет. Ние не успяхме да купим народни представители, защото не ставаше въпрос за търговия, а за приоритети, затова разписахме програмата, за да няма спекулации", добави Венко Сабрутев.

По думите му в Народното събрание вече има нова коалиция в лицето на ДПС, ГЕРБ, "Възраждане" и "Има такъв народ", които бламират работата на парламента.

"Новият закон за КПКОНПИ ще работи с тях. Разбихме мега корупционната схема на "Капитан Андреево". "Продължаваме промяната" няма да подмени вота. Закон за пълна газова диверсификация, незавършването на газовата връзка с Гърция беше защита на руския интерес в България", коментира Венко Сабрутев.

Той подчерта, че има различия с президента по отношение на външната политика на страната.  "Френското предложение е добро за България", каза още Венко Сабрутев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase