Снимка: БГНЕС

"Ники Грозев заслужаваше да му посветим тази победа", заяви Бойко Борисов, който благодари на всички, че са се мобилизирали за предсрочните кметски избори в Нова Загора. Той се включи с видео по фейсбук.

Още по темата

ГЕРБ спечели кметските избори на 3 юли. Бившият премиер се среща с новоизбраната кметица на Нова Загора Галя Захариева.

Борисов коментира: "Представете си, ако беше обратното. Сега мълчат. Те дори не си познават кандидатите си, не си знаят безродието. Единият кмет, другите са се събрали комунисти и жълтопаветници, но да не ги обиждаме, а да им покажем, че работата си има своето значение. Вечерта преди изборите дори не беше минал бюджета и да благодарим на нашите депутати, че и на Каримански и Йордан Цонев - хора, които разбират от финанси... имахме един слаб бюджет, а ето какво стана. Не знам дали пенсионерите си дават сметка, че ако не се бяхме намесели, то увеличението им можеше да е едва 1%, а това при тази инфлация е нищо. Гечев, който сега е професор Гечев, световният шампион, който е фалирал над 20 банки, сега е в преговорите. А по негово време за 3 хиляди лева пенсия се купуваха 2 хляба. Един приятел от Америка ми се обади и ми каза: "Какво се оплаквате? Та вие - опозицията, управлявате, защото чрез бюджета се прави политика".

"Ние не поправихме бюджета - ние го прекроихме", допълни Борисов. "Този лош сън с тези хора ще отмине и ще трябва да се поправя държавата. Чак сега ни дойдоха на сгода - през бюджета да защитим бизнеса."

Това е реалната спирачка на инфлацията, смята Борисов.

"Тези обещаха по 4 магистрали! Помните ли? По три моста, пет ли, три ли тунела - какви ли не лъжи и измами. Къщичка за къщи няма построена, една дупка няма запълнена, една пешеходна пътека боядисана...", припомни лидерът на ГЕРБ.

"Година и половина застой. Това ще влезе в учебниците по строителство", заяви Борисов за управлението на "Продължаваме промяната" (ПП).

"Говориха и нагнетяваха, че ще купим изборите, а през това време те купуват цели парламентарни групи и депутати", допълни той. "В моментна пред очите на медиите се купуват и продават гласове. Защото един депутат е носител на около десетина хиляди гласа, защото отпред е бил Борисов, Слави или Коцето от "Възраждане".

"То купуването не е само с пари, олио, захар или хляб, а с обещаване на постове – министерски и други. Ми това също е корупция!", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Та кое му е честното? Честното след 2-3 месеца – в края на лятото, когато си дойдат хората от почивка, да се направят избори и както ни подредят хората", допълни той.

По думите му по 300 милиона на месец излизат от джоба на българите със схемата за нафтата и бензина.

"Ще внесем за смесено гласуване, за да може да се вдигне избирателната активност. С тая ниска избирателна активност партиите не са много представителни. В момента преговарят партии с по 4-5-6%. Това е гротеска!", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"400 тира с тухли минали току-така някак си – това го чух сутринта. Дали е вярно или не – не знам. Но си го говорят хората. Брутална контрабанда", каза Борисов.

По думите му е привнесена не инфлацията, а партийното ръководство, което ни управлява в момента.

"Стари енергийни лъвове лапкат много пари", отсече Борисов.

"Когато най не очакваха излезе Тошко Йорданов и Караджов и им разказаха цялата престъпна схема. Радев, който ги създаде вече за тях е "оня". Типичка българска неблагодарност", допълни лидертъ на ГЕРБ за действията на ПП.

"Слави им каза много хубаво - сега се задавят с власт. Това ще бъде агония.

За нас е най-добре да съставят правителство, защото ще се провалят отново", категоричен бе Борисов.

"Да гласуваш бюджет като опозиция на управляващата партия е катастрофа, но ние го направихме. Това е все едно, че на ръце ги носим", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase