Снимка: БГНЕС

Тази седмица ще стане ясно дали Асен Василев ще може да сформира парламент в рамките на това правителство. Според Милен Керемедчиев, дипломат и бивш зам.министър на външните работи, Василев е добър оратор и е поставял по-добре тезите си.

Още по темата

"Петков беше по-разхвърлян и понякога наистина не се разбираше какво иска да каже, докато Асен Василев е по-стегнат и би контролирал по-сериозно министрите си", допълни той пред Нова тв.

"Кабинетът "Петков" беше възможен, кабинетът "Василев" не е възможен. Той е и вреден за самата промяна", каза Николай Хаджигенов от движение "Ние идваме". "Ако има такъв кабинет, всяко негово действие ще е предмет на мръсна сделка. Второ, идва зима, войната продължава, ако този кабинет изкара зимата, такава каквато идея са си сложили, как ще излезе след това? Политически мъртъв", каза и Николай Хаджигенов.

Според пиар експерта Георги Куртев, Кирил Петков е започнал да губи позиции вътре в самата партия, а Асен Василев изглежда по-обединяващ.  

"Възможността да се състави това правителство е по-голяма от нула. Друг е въпросът колко ще е устойчиво, какви политически последствия би имало и какви цели би постигнало", каза банкерът Левон Хампарцумян. Той подчерта, че пред страната ни има важни теми – войната в Украйна, влизането в Еврозоната, Северна Македония, които трябва да се решават в парламента.

Милен Керемедчиев коментира, че "плаващите мнозинства", които се получиха по някои важни теми последните месеци, всъщност означават "нестабилна вътрешна и външна политика".

Що се отнася до отношенията с Русия, Милен Керемедчиев заяви: "Истерията ще премине скоро от дневния ред. Ще видим какъв ще е отговорът на Русия. При всички положения, според мен, няма да има закриване на посолството. Тази истерия е буря в чаша вода".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase