Снимка: БГНЕС

"Информацията, че "Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу началника на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова", е с невярно съдържание. От 2017 г. досъдебните производства не се образуват срещу лица съгласно изричната разпоредба на чл. 214, ал. 3 от НПК.

Това се казва в съобщение на Софийска градска прокуратура.

Още по темата

От там уточняват, че Софийска градска прокуратура наблюдава образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка и от това е произлязла значителна вреда за стопанството, предприятието или организацията, която то представлява – престъпление по чл. 220, ал. 1 от НК.

В същото време Бориславова коментира: "Прокуратурата може да разследва, колкото желае. За мен това граничи с някаква политическа акция. Аз лично не съм подписвала никакъв договор от името на банката или на кантората."

Това заяви пред медиите началникът на политическия кабинет на министър-председателя в оставка Кирил Петков Лена Бориславова.

Тя обясни, че от медиите е разбрала тази новина и, че нито е търсена, нито разпитвана. "Знам, че от Българската банка за развитие (ББР) са изисквани документи", посочи Бориславова и допълни че "ББР в момента се справя страхотно и явно това на някой не му харесва".

Няма какво да крием, ще съдействаме както сме го правили досега. Чакам да разбера какво още са измислили, заключи началникът на кабинета в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase