Снимка: БГНЕС

Заплатите в Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) могат да бъдат увеличени още от 1 юли, ако се предложат ефективни реформи.

Още по темата
Това стана ясно днес след среща на министърът на правосъдието Надежда Йорданова с вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, съобщи НОВА.

„Ако следващата сряда постановлението бъде прието в Министерски съвет, увеличението на заплатите на служителите ще стане факт още от 1 юли“, категоричен бе правосъдния министър.

„Проведохме изключително интензивни и много прагматични разговори. Така че процесът продължава. Както сме говорили, има заделен ресурс, който да бъде използван за повишаване на заплатите в ГДО и ГДИН. Но затова ние трябва да предложим амбициозни реформи. Представеното от нас беше прието като първа стъпка, но има какво още да работим за оптимизация на работата“, каза след срещата министър Йорданова.

Тя обясни, че до края на тази седмица предложенията трябва да са финализирани, за да може през следващата постановлението за увеличаване на заплатите да бъде внесено в Министерски съвет.

 

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 месец

ВАЩЕ НАЛИ ДИГАТЕ ЗА ДРУГИТЕ БАНАНИ

14

Анонимен

преди 1 месец

Йорданова като една мома селска обичлива, много се старае горката, но никой не я възприема като министър, дори в оставка.

13

Шеф на Роско

преди 1 месец

Цецка Цачева и ***-то са класи над тази по красота.