"Поведението на досегашния премиер създаде най-много проблеми на държава, не само на коалицията. Поведението му е непредсказуемо, откровено скандално на моменти, така че нищо по-естествено от това той да бъде сменен. Надявам се, да не е на ключова длъжност в момента, тоест да не продължават проблемите".

Още по темата
Това обяви пред Bulgaria ON AIR някогашният държавен глава на България Георги Първанов

Георги Първанов определи като безпрецедентно експулсирането на 70 дипломати и служители на руското посолство у нас и прогнозира тежки последствия. Посъветва да не се допускат антируски настроения в България, както и антибългарски в Русия.

"Огромна част от тях не са си помисляли за шпионаж. Аз слушах заместника на г-жа Митрофанова, който говореше много искрено и честно. Познавам го и съм сигурен, че това, което каза, е вярно - тези хора обичат България и ние им направихме зло, както и на всички наши приятели в Русия", посочи той.

Тежка зима, която може да се превърне в предизвикателство за много българи, прогнозира Първанов.

"Ако нямаме договор с "Газпром", някой трябва да каже откъде ще вземем газ. С инцидентни доставки на втенчен газ от САЩ няма да се получи. Не вярвам да стане и с азерския газ, който е 1/3 по-малко от това, което потребяваме. Тръгваме неподготвени към зимата. Не виждам някой от новите стари управляващи да мисли сериозно в тази посока", коментира още той.
 

"България е в политическа криза, а изход не се вижда. Шансът за съставяне на нов кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание е минимален, смята Първанов. Ще излезе първият проблем - независимо от какво естество - дали ще е енергетика, цените, инфлацията, продоволствената криза и ще се срутят с гръм и трясък, така че не съм оптимист", добави Първанов.

И призова за конструктивен подход в отношенията по оста София - Скопие, но не по пътя на въздействие върху европейските институции.

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 1 месец

Да, прав е. Тежка зима ни чака. Така е като слушаме и зродите от западна Европа и САЩ.

32

Професионалист

преди 1 месец

Гошо,добре,че беше БСП, иначе никакъв президент нямаше да станеш и то два мандата.Не се наядохте...

31

Анонимен

преди 1 месец

Путин захранва с пари националистически партии в ЕС и НАТО........................Путин се бори и воюва с националисти в страните извън ЕС и НАТО, като Украйна..........................Националистите изкарват държавата от ЕС и НАТО, от които се бои Путин, след това той унищожава националистите с война в същата държава извън ЕС и НАТО.