С предварителен консенсус завърши първият кръг разговори за програмата на бъдещия кабинет, съобщи Bulgaria ON AIR.

Управленската програма на евентуалния бъдещ кабинет "Василев" ще бъде изработена тази седмица.

Още по темата
В същото време продължават и консултациите за намиране на необходимата подкрепа за гласуването на ново правителство в рамките на този парламент.

"Много ясно разписани са законите по Плана за възстановяване и устойчивост, както и съдебната реформа, като ключов приоритет, особено в посока антикорупция. Това, което очакваме с нетърпение, е да бъде стартирано общественото обсъждане на новия законопроект за изменение на Закона за съдебната власт, където ще се предвиди механизмът за разследване на главния прокурор", заяви началникът на кабинета "Петков" в оставка Лена Бориславова.

До утре всички предложения трябва да бъдат разписани и в програма.


"Трябва да се състави кабинет с много ясна програма, която да даде ясен отговор на всички какво точно искаме да направим с мандата на това правителство", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев.

"Колеги не са обсъждали разпределения на министерства. Единственото нещо, което говорихме, бяха 6-7 законодателни приоритета, които Народното събрание трябва да свърши през следващите 6 месеца. Нито шестимата народни представители са питани, дали имат претенции за някакви министерства, а и те самите не са обявили безусловна подкрепа. Трябва да питате тях, тъй като аз съм все още министър на спорта, но присъствах тук като юрист. Над хиляда пункта на тотализатора няма да затворят на 1 август", посочи министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

"Безплатни лекарства за деца до 14 години - неща, които българското общество очаква. Когато ги представихме, нямаше някакви несъгласия. Работната група трябва да обобщи всички предложения и да бъде представен окончателният материал. Трябва да има правителството. Най-безумното нещо в момента е да затворим вратата на парламента и да отидем на избори. Не сме говорили по темата за министерства и министри", каза депутатът от БСП Георги Свиленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase