Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Кирил Петков лъже директно от парламентарната трибуна. Такова обвинение отправи Тошко Йорданов от ИТН.

Става въпрос за изслушването на Петков по време на закрито заседание на парламента във връзка с изгонването на 70 дипломати и служители на руското посолство.

"Имаме огромен проблем като парламент и като държава. Оказа се, че на въпросите, които сме задавали, премиерът ни е лъгал директно, защото нито на онова заседание е имало доклад от ДАНС, нито е имало такава идея",каза Йорданов.

По думите му в МВнР са придвижвали процедура по реципрочно намаляване на служителите, а тя тре поне месец.

"И няма такива скандали и Петков устно е наредил на ДАНС да му намерят 70 човека, след това от МВнР са се в съпротивили. В списъците, които са дали ДАНС в единия има агентура, а другият е на принципа – аз познавам Пешо, ти познаваш Гошо заради това всички горим. И най-тъпото е, че той се е изцепил - тия ме свалят от власт. На 8 се оттеглихме от коалицията, той на 9 излиза с тази фраза. Колеги от ИТН, вие сме руски шпиони, ако не знаете", скочи Тошков.

"Премиерът лъже от трибуната, използва цялата държава машина включително репресивния апарат, защото падал от власт и с какви очи такъв човек директно или индиректно ще ходи да взима мандат за съставяне на правителство", каза той.

"Всякакви такива решения, докарвайки международната криза, в която се намираме, ще има отражение върху всеки български граждани. Истината е че, българи е силно енергийно зависима и какви ще са последствията", коментира Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase