Снимка: БГНЕС

 „Въпросът е принципен, защото не става дума за един или два случая, в които има някакво взето решение с външни и вътрешни последици, за което не сме били информирани. Дори и нашата реакция да звучи крайна, въпросът не се изчерпва само с казуса с дипломатите.“

Още по темата
Това заяви пред Нова Нюз секретарят на парламентарната група на “БСП за България“ Явор Божанков.

Тъй като заседанието беше закрито, Божанков заяви, че не може да изнесе подробности, но се е убедил, че има кръг от хора, които са знаели за това решение - министър-председателят, външно министерство и президентската институция, която има компетентност по външната политика на държавата.

„Аз съм шокиран от реакцията на президента, че не е имал информация, защото представителите му в този Консултативен съвет са били там и най-вече шефът на администрацията на президента - Димитър Стоянов е бил надлежно информиран за целия казус. Ако някой човек в държавата наистина е бил информиран, това е президентът Радев и неговата реакция е нелепа“, категоричен е Божанков и допълни, че президентът е запознат с всички факти.

По думите му в този момент трябва да се предложи нещо различно, за да покажат пред обществото, че не са съгласни и обясни:

„Имаше много пропуски и нашето мнение е, че трябва да се направи тази стъпка. Вчерашните събития са последната капка, която се наля в тази посока. Изслушахме докладите на службите по наше искане, ние винаги взимаме информирани решения“, обясни народният представител от левицата.

„Не знам с какви очи може да изразява такива тези. Така че на база информацията от изслушването категорично мога да кажа, че президентът Радев е бил абсолютно в течение с казуса“, каза още той по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase