"Тогава, когато има информация за неправомерна дейност на чужди дипломати на наша територия, ние сме в пълно право да експулсираме тези дипломати", посочи бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
"Не е нужно да се обосновава, когато според Виенската конвенция се освободят определен брой дипломатически служители на друга държава. Премиерът може да вземе такова решение еднолично и не е нужно да се оправдава. Занаятчийската страна не е изпипана като аргументация", допълни международния анализатор Илия Лазаров.

"В условия на война сме. Русия убива десетки хиляди цивилни. Старае се да засили разломите между обществата и държавите. Путин не се свини, дори да причини световен глад", каза проф. Тагарев.

Мнението на Лазаров е, че България не е във война. "Ние имаме дипломатически отношения с Русия и в рамките на тези отношения можем да осъждаме агресията и действията на Путин. Това действие няма външнополитически характер. То има вътрешнополитически характер. Виждаме, че отиваме на избори. "Продължаваме промяната" има нужда от консолидация на десницата. Тя в момента измъква черджето под краката на "Демократична България". Има обаче един лош ефект, дават много хляб на Възраждане", заяви международният експерт пред Bulgaria ON AIR.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase