Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов се извини на избирателите си за грешната преценка по отношение на Елена Гунчева.

Тя напусна „Възраждане“, обяви, че ще напусне и НС, а изненадващо днес оттегли заявлението си и обяви, че остава независим депутат.

„Гунчева беше представител на гражданската квота“, каза Костадинов.

Още по темата

„Фактът, че Гунчева обяви решението си 3 часа, след като беше взето това за вдигане на ветото за Северна Македония в Комисията за външна политика, опитът да се създаде скандал в деня, в който се обсъждаше ветото и фактът, че не дойде да гласува на вота на недоверие - тези неща са достатъчно ясни и показателни за истинските причини относно вземането на това нейно решение“, коментира той.

Според него обаче дори и управляващите да успеят да намерят подкрепа сред още депутати от други парламентарни групи и да останат мнозинство, парламентът няма да работи нормално.

„Дори да приемем, че успее по някакъв начин да предизвика един финансов или морален катарзис в други депутати в парламента, можете ли да си представяте каква агония ще бъде това за българския парламент и народ? Това е обида и плюнка в лицето на България. Помните ли времето, когато страната ни се управляваше от мнозинството на ДПС и БСП, което се крепеше на един златен пръст. Това ли трябва отново да преживяваме? Агония след агония”, заяви Костадинов.

Според него, ако има нови избори, БСП дори няма да влезе в НС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase