Министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов се е свързал с компанията собственик на Facebook - Meta, с питане дали има нередност в публикацията на руското посолство, която съдържа призив за даряване на пари за руски войници

Постът е докладван с искане да се оцени спешно дали нарушава правилата на социалната мрежа.

Призивът е една от линиите на напрежение между България и Русия, който предизвика реакция на българското МВнР.

Още по темата
"Призиви към граждани на държава членка на Европейския съюз за подкрепа на военнослужещи, участващи в тази незаконна руска агресия, както и за нарушаване на европейските санкции, наложени на Руската федерация, са абсолютно недопустими", пише в позицията на ведомството.

Руското МВнР също излезе с остра реакция на изгонването на 70 техни дипломати.

"Решението на България е опит на загубилото доверието на парламента и намиращо се в оставка българско правителство да нанесе съкрушителен удар по отношенията с Русия и запазилите се механизми за двустранен диалог. Искам да подчертая още веднъж нашата увереност, че това е направено по поръчка отвън, направено е въпреки волята, желанието и стремежите на българския народ", заяви Захарова.

Заместник-председателят на Съвета на федерацията на Русия Константин Косачев пък сравни в своя канал в Телеграм управляващите в България с деца.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase