Снимка: БГНЕС

„Очевидно някои хора в политиката възприемат властта като сладкиш или голям гювеч, който може да ти се услади. Но властта е отговорност. Президентът е доказал, че е отговорен.

Още по темата
Това обяви председателя на съвета при държавния глава Александър Маринов пред НОВА.

Според него решението за изгонването на 70-те руски дипломати явно е взето само от премиера Кирил Петков.

„Останах с впечатление, че това е еднолично решение на министър-председателя. Съмнявам се, че той има такива правомощия. Не е ясно каква е била ролята на МВнР. Такива сериозни стъпки не се взимат за минути. Не знам дали президентът е бил информиран предварително”, обясни Маринов.

Според него е очевидно, че президентът и кабинетът са се разминали от гледна точка на основните критерий и стандарти за това как се управлява държава.

„Радев още при предишното управление каза, че ще се отнася към всяко правителство с един и същ аршин. Както виждате официално президентът не е свалил доверието си от правителството, както постъпи с това на Бойко Борисов. За да има нормален разговор са нужни две страни. Другото е въпрос на възпитание и спазване на определена процедура. Досега не е имало парламентарна група, която да откаже да отиде на консултации при президента, колкото и обтегнати да са били отношенията. Още по-малко с такива нелепи обяснения”, каза още председателят на Стратегическия съвет.

По думите му всяко едно служебно правителство получава определени задачи от президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase