Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като странно тълкуване на Конституцията от страна президента определи прекратяването на консултации за връчването на мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент депутатът от ПП Милен Матеев.

"В Конституцията е записано, че мандатът се връчва след провеждане на консултации с всички парламентарни групи, а такива не са проведени с ПП и БСП. Като говорим за консултации, говорим за диалог, а такъв диалог явно в момента няма с президента", коментира той решението на Румен Радев да не проведе консултации с ПП и БСП, които вчера не отидоха при него на определените срещи заради приемането на второ четене на актуализацията на бюджета.

Още по темата
"Определените дни и часове на консултациите не са разписани в Конституцията, така че тези консултации могат да се проведат в ден и час удобни за всяка една парламентарна група и ние сме дали своите аргументи защо не се сме се явили вчера на консултации и сме поискали отсрочка, която е разумна", каза Матеев.  

Според него няма разминаване, но поканата е била за вчера в определен час и от ПП са отговорили на президента като са посочили важни аргументи защо няма да отидат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase