Снимка: БГНЕС

Правителство без избори, но може ли това да стане със смяна на премиера Кирил Петков, коментира пред Нова тв депутатът от "Продължаваме Промяната" Венко Сабрутев.

Според него не се планира от партията смяна на подхода и държавата е добре управлявана, макроикономическите показатели са повече от добри. "Основанията на вота бяха направени на пух и прах. Няма основание за смяна нито на премиера, нито на кабинета. В голямата си част кабинетът работи много добре", каза още той.

Още по темата

Депутатът коментира думите на Йорданов за желание за преговори, ако Петков не бъде премиер. "Г-н Йорданов прави това, защото знае, че ако отиде на избори, партията ИТН няма да влезе. Опитва се по всякакъв начин да се задържи във властта. Неговото условие е да се обезглави лидерството в ПП. Това не е потенциален сценарий", категоричен беше Сабрутев.

И запита: "Според вас би ли било по-различно ново правителство със старите партньори при условие, че вече видяхме какъв е принципът на работа на ИТН? Не забравяйте, че това е трети парламент, в който се получават подобни саботажи. Би ли едно ново правителство с ИТН по-стабилно от предишното?".

"Това, което целим, е да намерим народни представители от ИТН, които искат да продължат делото, което започнахме и които искат да напаравим всички тези хубави неща за държавата, които планирахме", каза още той.

"Народните представители трябва да бъдат свободни хора. Народът ни е гласувал доверие, за да влезем в парламента и да управляваме държавата. Ако ние трябва да слушаме някой, особено човек, който стои в тъмна стая и се появява от време на време на черния екран, не мисля, че това е добър вариант", коментира Венко Сабрутев.

Той беше категоричен, че в "Продължаваме Промяната" няма еднолично управление.

"Това, което направихме е, че спряхме кранчетата и се оказа че има пари за много по-високи лекарски и учителски заплати, за по-високи пенсии и безплатни детски градини", добави той.

Според него от партията не искат държавата да влиза в спиралата на кризите. "Първи приоритет в този момент е продължаване на работата на този кабинет. Това, което предстои днес и утре, е връчване на мандат за съставяне на правителство. Към момента това е темата на деня", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase